Právě se nacházíte:

Na skok do Afriky

Ve čtvrtek 1. července se mohli návštěvníci ústecké zoo účastnit akce s názvem Na skok do Afriky. Hlavním bodem dne bylo slavnostní otevření nové expozice Samburu nahrazující původní výběh pro nosorožce.

Ta dostala své jméno podle národní rezervace v Keni, kde žije kmen Samburu známý chovem zvířat k vlastnímu užitku. V novém výběhu budou chovány domestikované druhy zvířat z Afriky, se kterými se návštěvníci seznámí při návštěvě. K přestřižení pásky došlo ve 13 hodin za zvuku afrických bubnů a účastnili se i zástupci města, které svým finančním příspěvkem pomohlo nové prostředí vybudovat.

Bohatý doprovodný program proběhl v okolí nového výběhu. O chuťové buňky se postaral prodejní stánek Virunga s typickými africkými plodinami a zajímavými pokrmy. Pro nejmenší byla připravena řada tematických stanovišť a výtvarná dílna, kde si především děti vytvořily masky afrických kmenů či korálkový náramek. Odpoledne se konala také letová ukázka dravců k biologické ochraně a poté lukostřelba s profesionálem. U restaurace Koliba byl připraven animátorský program Alenky Skalové a hudební vystoupení v africkém stylu. I přes deštivé počasí se akce zúčastnilo více než pětset návštěvníků.

www.zoousti.cz